Educatie

5 GOUDEN tips om betere cijfers te behalen!

Fettah Olgun, 26 oktober 2020

Hier zijn een aantal tips die je zullen helpen om betere cijfers te behalen!

pexels-julia-m-cameron-4145032

1. Urenlang geleerd en toch een slecht cijfer? BEGIN MET PLANNEN!

Je hebt dagenlang of misschien zelfs wel wekenlang zitten leren en alsnog heb je een laag cijfer gehaald. Of je hebt letterlijk één dag van te voren geleerd en tsja, wat kan je dan eigenlijk nog verwachten? Maar, kan het ook anders? Is er een manier waardoor je effectiever en efficiënter kan werken?

Dus, wat is de oplossing? Een methode wat al tientallen jaren wordt gebruikt, niet alleen door leerlingen maar ook door de grootste bedrijven in de wereld: Plannen. In het begin zal het je best wat energie kosten maar nadat je gewend bent, zal het ervoor zorgen dat je aan het einde van de dag zelfs meer tijd over hebt. Pak je agenda erbij, schrijf op wat je de komende twee weken allemaal moet doen, en begin met plannen! Belangrijke tip: sport je ook vaak door de week, of heb je al met vrienden afgesproken? Zet dat dan ook in je planning, omdat je dan hier rekening mee kan houden en daar omheen kan plannen.

2. Kijk je huiswerk ALTIJD na!

Voordat je kan rennen, moet je leren lopen. Ook moet je eerst je huiswerk maken, voordat je een toets succesvol kan afronden. Om een goed cijfer te behalen moet je niet alleen je huiswerk maken, maar ook deze nakijken. Waarom? Lees mee.

Leren lopen is eigenlijk niet makkelijk. Je bent een klein wezen en bent 30 à 40 centimeter lang. Het is een grote klus en je moet er echt voor strijden. Je zal het hoogstwaarschijnlijk niet in 1 dag leren, en je zal heeeeel veeeeel fouten maken. Is dat erg? Nee! Als je het niet probeert, kan je het ook niet overwinnen. Je moet fouten maken, zodat je hiervan leert. Hetzelfde principe geldt ook voor huiswerk. Voordat je een toets kan maken moet je (veel) gaan oefenen. Tuurlijk zal je fouten maken, maar het gaat erom dat je van deze fouten leert. Veel leerlingen willen hun huiswerk niet nakijken omdat ze bang zijn om fouten te ontdekken, MAAR DAT IS JUIST DE BEDOELING VAN HUISWERK! Dus, leer van je fouten, zodat je deze niet tijdens de toets maakt!

3. Goede werkruimte

Je wilt net beginnen aan je wiskunde huiswerk, maar je kan je geodriehoek niet vinden? Of je bent bezig met het lezen van een Franse tekst maar je weet niet wat 'tutorat' betekent?

Om je huiswerk zo effectief en efficiënt mogelijk te maken, moet je ervoor zorgen dat je een goede werkruimte hebt. Soms kan dit best lastig zijn, als je niet weet waar je spullen zijn of als je elke 2 minuten een berichtje ontvangt op je telefoon. Verder is het ook belangrijk dat je bureau netjes opgeruimd is. Het is wetenschappelijk bewezen dat het werken op een opgeruimde bureau je concentratie verhoogd en ervoor zorgt dat je minder snel afgeleid wordt. Zorg er ook voor dat alle 'stoorzenders' je niet kunnen lastigvallen. Zet je Playstation in een andere kamer en zet je telefoon uit. Dit zal ervoor zorgen dat je niet constant afgeleid zal worden en je huiswerk sneller/beter zult maken.

4. De 30/10 regel

Tegenwoordig hebben enorm veel leerlingen last van een slechte concentratie. De vraag is dan ook, wat kan je hieraan doen? Zijn er manieren om je concentratie te verbeteren?

Een goede manier om je concentratie te verbeteren, is om jezelf te belonen. Zorg ervoor dat je eerst 30 minuten goed bezig bent, door bijvoorbeeld wiskunde opgaves te maken of een samenvatting te maken voor biologie. Na deze 30 minuten kun je jezelf 'belonen' doormiddel van een 'telefoonpauze'. Dit zorgt ervoor dat je jezelf onbewust beloont, waardoor je na deze korte pauze weer goed gemotiveerd bent om weer huiswerk te maken. Lukt het niet om 30 minuten geconcentreerd te blijven? Begin dan eerst met 10 minuten en bouw dan langzaam op naar de 30 minuten.

5. Begin met bijles!

De afgelopen maanden hebben leerlingen een enorme achterstand opgelopen door de corona-crisis. Leerlingen hebben grotendeels geen les gehad en zijn ook niet getoetst. Deze leerlingen zijn wel overgegaan naar het volgend leerjaar. Dit zal de komende maanden/jaren problemen veroorzaken. Verder heeft dit bij veel leerlingen voor een bepaalde vorm van onzekerheid gezorgd.

Om deze opgelopen achterstand weg te werken, is persoonlijke aandacht van belang. Jammer genoeg hebben we de afgelopen jaren gezien dat klassen steeds voller zijn geworden, waardoor leerlingen de laatste jaren steeds minder persoonlijke aandacht hebben gekregen. Het is wetenschappelijk bewezen dat bijles ervoor zorgt dat leerlingen meer zelfvertrouwen krijgen waardoor ze betere cijfers kunnen behalen.

Impact Academie heeft de afgelopen jaren honderden leerlingen geholpen, waarbij leerlingen gemiddeld 1,1 punt hoger hebben gescoord. Met een 5-sterren beoordeling op Google Reviews behoren wij tot de beste bijlesscholen van heel Nederland. Wilt u zich inschrijven? Klik dan hieronder op de 'Inschrijfknop'! Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag mee over de toekomst van uw kind!

Impact Academie omslagfoto website

SCHRIJF JE NU IN EN MAAK EEN GOEDE START AAN HET NIEUWE SCHOOLJAAR!

MEER INFORMATIE OVER BIJLES