CITO/IEP toets-training

11 Leesstrategieën ontwikkelt door onderwijsexperts!

Samen met onze partner, Wijzer over de Basisschool, hebben wij 11 leesstrategieën ontwikkeld. Van signaalwoorden tot verwijswoorden, afleiden tot meningen & feiten. De leesstrategieën helpen leerlingen om op een effectieve en efficiënte manier teksten te lezen en op deze wijze opdrachten beter te maken. Dankzij deze strategieën zijn leerlingen optimaal voorbereid op de CITO/IEP toetsen en behalen zij betere scores.

Kleine groepjes, veel aandacht

De CITO/IEP-trainingen die door ons worden gegeven zijn in kleine groepjes (van maximaal 7 leerlingen). Dit zorgt ervoor dat uw kind de benodigde tijd krijgt om de leesstrategieën en/of rekenvaardigheden te beheersen. Tijdens de cursus worden de 11 leesstrategieën/verschillende rekenvaardigheden uitgelegd en wordt hier ook extensief mee geoefend. Leerlingen krijgen bij elke leesstrategie/stappenplan een passende opdracht waar zij de theorie kunnen toepassen. Dankzij de kleine klasgrootte kan de desbetreffende docent(e) zien of uw kind de stof begrijpt en goed toepast.

De optimale voorbereiding voor een CITO/IEP-toets!

Onze CITO/IEP toets-trainingen bestaat uit een intensief schema waarin leerlingen in een korte periode extensief uitleg krijgen en oefenen met de (lees)strategieën. Daarnaast krijgen leerlingen oefenboeken mee zodat ze thuis verder kunnen oefenen (gebaseerd op IEP/Cito). Hierdoor kunnen zij hun vaardigheden voor begrijpend lezen en/of rekenen verder aanscherpen. De oefenboeken bevatten ook de antwoorden en hierdoor kunnen ouders meekijken en inzien wat voor vooruitgang hun kind heeft gemaakt.

Hoe ziet een CITO/IEP toets-training eruit?

De CITO/IEPtoets-trainingen die we samen met onderwijsexperts hebben ontwikkeld zorgt ervoor dat uw kind optimaal is voorbereid voor een CITO/IEP toets. Tijdens de training wordt alle theorie uitgelegd, wordt er klassikaal mee geoefend zodat onze leerlingen de juiste werkwijze kunnen overnemen en krijgen de leerlingen de ruimte en tijd om zelfstandig te oefenen zodat wij kunnen controleren of uw kind de stof goed heeft begrepen.

 • Een blok begint met een klassikale uitlegwaarbij de desbetreffende theorie uitgebreid wordt besproken. Leerlingen krijgen de tijd om de stof goed op te nemen en hierover vragen te stellen.
 • Aan de hand van het door onderwijsexperts ontwikkelde stappenplan maakt de docent(e) samen met de klas een bijbehorende voorbeeldopdracht. Hier kunnen leerlingen zien hoe de theorie toegepast moet worden.
 • Tijdens het oefenblokkrijgen leerlingen de tijd en ruimte om uitgebreid te oefenen met de theorie. Hierbij komt de docent(e) meekijken En wordt de leerling meestal 1-op-1 geholpen om ervoor te zorgen dat iedereen de stof goed oppakt en toepast.
 • Aan het einde van de dag worden er over elke leerling een persoonlijke evaluatiebericht In een verslag kunt u zien wat wij op deze dag hebben geoefend, wat goed (of minder goed) is gegaan en bespreken wij de vooruitgang van uw kind. Handig als u thuis verder wilt oefenen!

Tijdens de trainingen zullen we veel gaan oefenen en krijgen onze leerlingen de benodigde hulp en aandacht. Wil je het maximale uit de training halen? Voordat de trainingen beginnen plannen we een telefonisch gesprek in om een beter beeld te krijgen over uw kind. Hierbij is het ook mogelijk om vorige CITO-scores met ons te delen. Daar kunnen we dan rekening mee houden en uw kind meer aandacht geven tijdens de theorie waar uw kind moeite mee heeft.

Tijdens de CITO/IEP-trainingen werken onze leerlingen met de officiële theorieboeken en oefenboeken van Wijzer over de Basisschool. Onze leerlingen krijgen de theorieboeken (bevat alle leesstrategieën en/of theorie rekenvaardigheden) en oefenboeken (inclusief 27 oefenteksten gebaseerd op CITO/IEP toets) mee zodat ze thuis kunnen blijven oefenen! Ook handig als u thuis de stof samen wilt doornemen.

Een cursus ontwikkeld door onderwijsexperts

De CITO/IEP toets-trainingen van Impact Academie zijn ontwikkeld in samenwerking met onze partner Wijzer over de basisschool. Alle theorie en stof is ontwikkeld door een team van gediplomeerde onderwijsexperts met het doel uw kind zo goed mogelijk te voorbereiden op de toetsen. Onze CITO/IEP toets-traingen worden gegeven door deskundige, enthousiaste en ervaren bijlesdocenten. Onze docenten richten zich niet alleen op de lesstof maar zorgen er ook voor dat je de benodigde persoonlijke aandacht krijgt. Dit zorgt ervoor dat we achterstanden kunnen wegwerken en dat uw kind met zelfvertrouwen de toetsen in gaat. En met succes: leerlingen aan onze trainingen scoren gemiddeld 20% hoger op de CITO/IEP toets! 

Daarnaast worden de houding en kennis van onze trainers beoordeeld met 5 sterren: een resultaat waar we trots op zijn! Leerlingen geven aan veel baat te hebben bij de herhaling van alle theorie, de persoonlijke aandacht en de makkelijke structuur waarmee de stof wordt behandeld. 

Samenwerking met Wijzer over de basisschool

In het schooljaar 2021/2022 zijn we een samenwerking begonnen met Wijzer over de basisschool. Onze samenwerking zorgt ervoor dat we veel leerlingen op een effectieve en efficiënte manier kunnen helpen. De stof  die we gebruiken tijdens de training is ontwikkeld door het team onderwijsexperts van Wijzer over de basisschool. Onze bijlesdocenten zijn getraind waardoor we samen met onze partner een training kunnen aanbieden waar uw kind veel baat bij hebben.

Voor wie is een CITO/IEP toets-training?

Onze trainingen zijn geschikt voor leerlingen die:

 • moeite hebben met begrijpend lezen
 • moeite hebben met rekenen;
 • moeite hebben met spelling
 • goede CITO/IEP  resultaten willen behalen voor de middelbare school;
 • Een achterstand hebben opgelopen en deze weg willen werken in een korte periode.

CITO/IEP oefenboeken

Tijdens de CITO/IEP-trainingen werken onze leerlingen met de officiële theorieboeken en oefenboeken van Wijzer over de Basisschool. Onze leerlingen krijgen de theorieboeken (bevat alle leesstrategieën en/of theorie rekenvaardigheden) en oefenboeken (inclusief 27 oefenteksten gebaseerd op CITO/IEP toets) mee zodat ze thuis kunnen blijven oefenen! Ook handig als u thuis de stof samen wilt doornemen.

CITO/IEP-Training begrijpend lezen

Onze training ‘Begrijpend lezen’ bestaat uit 11 leesstrategieën waardoor leerlingen een tekst gemakkelijker kunnen lezen en vragen hierover correct kunnen beantwoorden. Van signaalwoorden tot verwijswoorden, feiten tot meningen, de leesstrategieën zorgen ervoor dat uw kind een betere score kan behalen voor de doostroomtoets.

CITO/IEP -Training Rekenen

Onze training ‘Rekenen’ bestaat uit verschillende uitleg en stappenplannen over rekenvaardigheden. Van deelsommen tot het optellen en vermenigvuldigen van breuken, alles wordt op een duidelijke en overzichtelijke manier uitgelegd. Onze stappenplannen geven leerlingen de mogelijkheid om systematisch sommen op te lossen en redactiesommen beter te begrijpen.

Waarom een CITO/IEP-training van Impact Academie?

 • De perfecte voorbereiding voor een CITO/IEP-toets;
 • Een training ontwikkeld door onderwijsexperts;
 • 90% van de leerlingen behaald door deze training een hogere score;
 • Een goede boost voor het zelfvertrouwen van uw kind;
 • De trainingen worden gegeven in de vakanties, een optimale mogelijkheid om een achterstand weg te werken;

Eerstvolgende trainingen

Kersttraining

Januari training

Meivakantie

reserveer nu een plek door je in te schrijven! beperkt aantal plekken beschikbaar.


vRAGEN? neem contact met ons op