iMPACT ACADEMIE

Blog | Hoe maak jij een verschil?

We zijn inmiddels al over de helft van het huidige schooljaar. Recentelijk hebben alle ouders de resultaten van de middentoetsen ontvangen en binnen een paar weken zullen alle basisscholieren de eindtoetsen van dit schooljaar maken. Een optimale voorbereiding is van belang en daarom hebben wij alle belangrijke informatie voor jullie ouders op een rij gezet!

We zitten al in december, en de kerstvakantie is aangebroken. Nog twee korte maanden en dan beginnen de doorstroomtoetsen. Het is een extra spannend jaar, want dit jaar is het hele systeem veranderd. Voortaan worden er geen Eind-CITO-toetsen meer afgenomen maar doorstroomtoetsen. Er zijn verschillende soorten toetsen waar scholen uit kunnen kiezen. Maak je geen zorgen, want alle toetsen behandelen dezelfde onderdelen. Wij hebben hieronder alle belangrijke onderdelen gezet zodat jullie nog goed met jullie kinderen kunnen oefenen!

Vanaf dit schooljaar maken leerlingen geen Eind CITO-toets meer, maar een doorstroomtoets. Er zijn verschillende soorten doorstroomtoetsen, elk met zijn eigen voordelen. Hier zetten we alles op een rijtje en geven we een overzicht van alle doorstroomtoetsen. Wij hebben alle doorstrgoomtoetsen op een rijtje gezet voor jullie.

Veel ouders willen vaak thuis oefenen, maar ervaren vaak moeilijkheden. In de meeste gevallen moeten ouders eerst boeken aanschaffen, wat prijzig kan zijn, en daarnaast is het moeilijk om te zien of je kind vooruitgang boekt en wat de resultaten zijn. In dit artikel zullen wij de voordelen van digitale omgevingen bespreken en uitleggen hoe je (gratis) gebruik kunt maken van de digitale leeromgeving van Junior Einstein.

Het moment waarop je kind de basisschool verlaat en de overstap maakt naar de middelbare school is een belangrijk en soms uitdagend moment in hun onderwijsreis. Voor zowel ouders als kinderen kan deze overgang spannend en stressvol zijn. Het goede nieuws is dat er stappen zijn die u als ouder kunt nemen om je kind te helpen bij deze aanpassing en ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen en succesvol zijn op de middelbare school. Hier zijn enkele tips om u te begeleiden:

Daar zit je kind, in groep 8. Al die jaren heeft je kind tot dit moment gewerkt. Het is een kritiek schooljaar. Uw kind krijgt een niveauadvies en zal samen met de ouders een middelbare school moeten kiezen. Heel spannend allemaal! Daarnaast is er vanaf dit schooljaar (2023/2024) veel veranderd. De Eind CITO-toets wordt namelijk vervangen door doorstroomtoetsen. We zullen hieronder alle veranderingen op een rij zetten, zodat jullie geïnformeerd zijn over de veranderingen!

SCHRIJF JE NU IN! NOG VRAGEN? NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP. WIJ DENKEN GRAAG MEE OVER DE TOEKOMST VAN UW KIND.