Je bekijkt nu Zo maak je (gratis) gebruik van de digitale leeromgeving van Junior Einstein!

Zo maak je (gratis) gebruik van de digitale leeromgeving van Junior Einstein!

Veel ouders willen vaak thuis oefenen, maar ervaren vaak moeilijkheden. In de meeste gevallen moeten ouders eerst boeken aanschaffen, wat prijzig kan zijn, en daarnaast is het moeilijk om te zien of je kind vooruitgang boekt en wat de resultaten zijn. In dit artikel zullen wij de voordelen van digitale omgevingen bespreken en uitleggen hoe je (gratis) gebruik kunt maken van de digitale leeromgeving van Junior Einstein.

Efficiënte en effectieve overzichten

Je kind kan soms urenlang bezig zijn met zijn huiswerk of met de boeken die je hebt aangeschaft. Maar maakt je kind vooruitgang en is je kind productief bezig? Het grootste voordeel van digitale leeromgevingen is dat de software automatisch opdrachten nakijkt. Als ouder hoef je zelf niets na te kijken. Dit bespaart je tijd, en daarnaast krijg je ook een overzichtelijk resultatenoverzicht. Hierdoor kun je je kind de extra uitleg geven waar hij/zij tekortschiet en hierdoor sneller een achterstand wegwerken.

Opdrachten en methodes sluiten goed aan op schoolwerk

Niet alle methoden sluiten aan op het werk dat je kind op school krijgt. Er zijn namelijk verschillende toetsvormen, zoals Leerling in beeld, CITO, entreetoetsen, doorstroomtoetsen (zoals Route 8) en nog veel meer. Junior Einstein is een ervaren partij die bestaat uit onderwijsexperts. Heel waarschijnlijk krijgt je kind vergelijkbare opdrachten op school, en zo kan je gericht oefenen met je kind.

Veel fouten? Je kind krijgt direct en digitaal uitleg

Ouders willen vaak oefenen met hun kind en weten meestal wel waar ze moeite mee hebben, maar lopen vast in hoe ze dit het beste kunnen uitleggen. Voor ouders is het namelijk zo dat zij al jarenlang niet naar school zijn geweest en wellicht op andere manieren leren rekenen. De meeste digitale leeromgevingen hebben uitlegvideo’s. Wanneer je kind meerdere vragen verkeerd heeft beantwoord, moet je kind een video bekijken voordat hij/zij verder kan werken.

Onbeperkt aantal opdrachten en een breed aanbod van vakken

Wij onderwijsexperts hebben vaak contact met ouders, en er is altijd een terugkerend probleem dat we horen van ouders wanneer het gaat om thuis oefenen: je kind heeft binnen een week het boek uit en je moet weer oefenboeken aanschaffen. Digitale leeromgevingen maken gebruik van slimme software en programma’s, waardoor er een groot aanbod van vragen beschikbaar is. Daarnaast hoef je niet meerdere boeken aan te schaffen voor verschillende vakken; digitale leeromgevingen bieden een breed scala aan vakken waarbij je (bijna) met alle vakken kunt oefenen.

De nadelen van een digitale leeromgeving

Niets is perfect, en digitale leeromgevingen hebben ook nadelen. Het grootste nadeel is dat je kind vooral via een laptop, tablet of telefoon moet werken. Technologie brengt veel voordelen met zich mee, maar het is ook belangrijk dat je kind kan werken op papier. Een belangrijk onderdeel van rekenen is dat je kind vaak met kladpapier moet rekenen. Digitale leeromgevingen moedigen leerlingen niet aan om tussenberekeningen te maken. Integendeel, leerlingen maken juist minder vaak gebruik van kladpapier omdat ze gewend zijn dit niet te doen in deze digitale werkomgevingen.

Hoe kun je gratis gebruikmaken van de digitale werkomgeving van Junior Einstein?

Veel ouders willen thuis oefenen met hun kind, maar lopen vast en kunnen niet altijd de tijd vinden om passende methodes te onderzoeken. Wij raden ten zeerste Junior Einstein aan. Het is een effectieve en efficiënte manier om je kind thuis te ondersteunen. Hieronder kun je de stappen vinden om thuis gratis met je kind te oefenen. LET OP! Je kind moet wel in het bezit zijn van een bibliotheekpas!

  1. Klik op deze link.
  2. Log in op de website. Dit kun je doen met je lenerspasnummer en je wachtwoord. Heb je nog geen account? Dan kun je dit eenvoudig doen door hier te klikken.
  3. Kies het vak waarin je wilt oefenen, bijvoorbeeld rekenen.
  4. Bovenaan kun je het gewenste niveau kiezen.
  5. Begin met oefenen!