iMPACT ACADEMIE

Over ons | Wij maken het verschil!

Wij zijn Impact Academie

Het is nu eenmaal een feit dat de kwaliteit van het onderwijs afneemt in Nederland. Veel ouders zijn zich hier gelukkig van bewust en kiezen steeds vaker om extra ondersteuning te zoeken. Hiermee willen ouders ervoor zorgen dat hun kind het beste uit zichzelf kan halen. Impact Academie is ontstaan uit een passie waarbij we een verfrissende en innovatieve visie hebben over de toekomst van buitenschoolse ondersteuning.  

Impact Academie is opgericht met als reden om buitenschoolse ondersteuning te innoveren en leerlingen op een effectieve en efficiënte wijze te ondersteunen. Hierdoor kunnen zij het beste uit zichzelf halen. Onze oprichter, Fettah Olgun, heeft jarenlang gewerkt als bijlesdocent bij één van de grootste bijlesbedrijven van Nederland. Tijdens zijn jaren als bijlesdocent heeft hij gemerkt dat bijles en buitenschoolse ondersteuning anders ingericht moet worden. Daarom zijn wij in 2019 begonnen met als missie: ‘op maat bijles geven’. Wij geloven er heilig in dat alle leerlingen met de juiste begeleiding betere resultaten kunnen behalen op school. Het is van belang dat leerlingen wel de benodigde persoonlijke aandacht krijgen. Hierbij zorgen we ervoor dat leerlingen kunnen leren op een manier die voor hun werkt. Sommige leerlingen leren beter dankzij visuele manieren en andere door meer te gaan oefenen. De kunst zit hem in het vinden van de gewenste leerwijze waardoor de leerling in een rap tempo de opgelopen achterstand kan wegwerken en hierdoor betere resultaten kan behalen. De afgelopen jaren hebben wij met deze missie bijles gegeven. Onze leerlingen hebben betere resultaten behaald, hebben hun leervaardigheden ontwikkeld en zijn ze zelfstandiger geworden.  

Onze missie - Meer dan bijles!

De afgelopen jaren merken wij steeds vaker dat er meer gedaan moet worden om de opgelopen achterstanden weg te werken. De kwaliteit van het onderwijs neemt verder af en klassen worden steeds groter. Ook heeft de coronapandemie en online onderwijs ervoor gezorgd dat de achterstanden nog groter is geworden. Dit betekent dat er extra hard gewerkt moet worden in de komende periode. De afgelopen tijd hebben wij gemerkt dat er tegenwoordig meer wordt verwacht van ons en hierin delen wij dezelfde mening 

Dit was voor ons een aanleiding om onze missie te veranderen. Deze is sinds 2021 ‘meer dan bijles’.  Kinderen kunnen hun achterstand op drie plekken wegwerken: 1) op school, 2) thuis en 3) tijdens bijles. Omdat de kwaliteit van het onderwijs blijft afnemen en de klassen nog groter worden, kan deze achterstand alleen thuis en/of tijdens bijles weggewerkt worden. Dit is dan ook precies wat wij willen bereiken! Door uw kind bij ons in te schrijven wordt hij/zij niet alleen tijdens de bijles ondersteunt, maar ook daarbuiten. Dit doen wij met behulp van van initiatieven als gevorderd contact.

Na elke les krijgen ouders van ons een evaluatiebericht. Hierin staat precies wat uw kind heeft gedaan, wat we hebben besproken, wat goed (of minder goed) is gegaan en hoe we dit hebben aangepakt. Dankzij de evaluatieberichten krijgen ouders beter inzicht op de bijlessen en kunnen zij thuis ook inspelen op de educatie van hun kind. Hiermee zorgen wij ervoor dat we ook buiten de bijlessen bijdragen aan de ontwikkeling van uw kind. Kortom, meer dan bijles!

Strategische samenwerking

Alleen kunnen we veel, maar niet alles. Om meer dan bijles aan te bieden zijn we de afgelopen jaren verschillende samenwerking aangegaan. Hiermee willen wij kwalitatieve bijlessen aanbieden, de kosten voor ouders zo laag mogelijk houden en ervoor zorgen dat leerlingen het beste uit hunzelf kunnen halen.

Sinds het schooljaar 2021/2022 werken wij samen met de Buurtkamer Corantijn. Dankzij deze samenwerking kunnen we leerlingen uit Amsterdam-West verwelkomen op Corantijnstraat 23 en een bijdrage leveren aan hun schoolcarrière.

Via de Buurtkamer Corantijn zijn we in contact gekomen met Stichting het Da Vinci Huis en zijn we een samenwerking mee begonnen om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Daarnaast zijn wij ook een samenwerking begonnen waarbij de stichting leerlingen sponsort. Hierbij neemt de stichting de financiële kosten op zich van  leerlingen die het normaal gesproken niet kunnen permitteren en zo toch de benodigde hulp kunnen krijgen. We hebben ook een soortgelijke samenwerking met Stichting Leergeld.

Daarnaast werken wij ook samen met Stichting Leergeld. De stichting helpt ouders met een laag inkomen en bekostigd de bijlessen voor hun kinderen. Dankzij deze samenwerking kunnen wij een positieve impact maken en de kinderen helpen om de opgelopen achterstand weg te werken.

Ons verhaal

Februari 2019

Impact Academie is opgericht door Fettah Olgun, een ambitieuze student met een visie over de toekomst van buitenschoolse ondersteuning.

Schermafbeelding 2022-08-30 om 17.16.41

September 2021

Impact Academie begint zijn samenwerking met de Buurtkamer Corantijn. Hierdoor krijgen we de gelegenheid om leerlingen uit Amsterdam-West te ondersteunen met hun schoolcarrière. 

Buurtkamer-Corantijn-voorruimte-Corantijnstraat-Amsterdam-Crtn-13-bewerkt
Linkedin 2

April 2020

Impact Academie begint met klassikale bijlessen. Het doel is om bijlessen in kleine groepjes van maximaal 6 leerlingen aan te bieden en op deze wijze de benodigde persoonlijke aandacht aan te bieden. Locatie op de foto is Eerste Oosterparkstraat 48 (oude vestiging).

Frontklassikaal

Juni 2022

Voor de vierde keer rond Impact Academie het schooljaar af. In totaal heeft Impact Academie meer dan 500 leerlingen geholpen. Hierbij hebben leerlingen gemiddeld 1,1 punt hoger gescoord. 

zOALS BELOOFD, WIJ MAKEN HET VERSCHIL!

onze top trainer | Oguzhan kobya

Vertel is oguzhan, wie ben jij eigenlijk?

In het kort kan je me beschrijven als passievolle student en bijlesdocent. Ik studeer inmiddels al drie jaar aan de TU Delft, waarbij ik de Bachelor Civiele Techniek volg. Mijn studie houdt zich voornamelijk bezig met het berekenen van krachtverdelingen in gebouwen, bruggen en allerlei andere soorten constructies. Hiernaast krijg ik ook veel wiskundevakken waar ik voornamelijk genot uit haal. Naast mijn studie hou ik mij voornamelijk bezig met sporten, lezen en afspreken met vrienden. Verder werk ik dus hiernaast als een bijlesdocent! Ik geef al sinds de 3e klas les aan mijn vrienden of leerlingen van klassen onder mij. Eerst deed ik dit uit goede wil omdat ik graag mensen wilde helpen die het moeilijk hadden met een vak. Het zien van verbetering in hun resultaten was beloning genoeg voor mij. Dit heb ik zo jaren gedaan totdat ik terecht ben gekomen bij Impact Academie waarbij de bijlessen een bepaalde structuur en ordening bleken te hebben wat mij erg aansprak, waardoor ik hier als bijlesdocent bent gaan werken.

WAT VIND JIJ ZO LEUK AAN HET GEVEN VAN BIJLESSEN?

Wat ik zo leuk vind aan het geven van bijlessen is het zien van progressie in de vaardigheden van mijn leerlingen. Hiernaast vind ik het ook leuk om de leerling mentaal aan te moedigen om door te zetten en hem/haar dan meer zelfvertrouwen te geven. Dit geeft mij dan ook voldoening. Verder kom je in aanmerking met verschillende soorten leerlingen met allemaal eigen problemen waarbij voor elk probleem een ander aanpak nodig is. Deze variatie moedigt mij aan om telkens een passende oplossing te vinden.

wat is het belangrijke wat jij mee wilt geven aan je leerlingen?

Het belangrijkste wat ik wil meegeven aan mijn leerlingen is dat je nooit aan jezelf moet twijfelen. Door de jaren heen ben ik veel slimme leerlingen tegengekomen waarvan ik zeker weet dat ze goede resultaten kunnen behalen, maar dit toch niet kunnen door de afwezigheid van zelfvertrouwen. Dit vind ik zo zonde. Door vele duwtjes en aanmoedigingen presteerden deze leerlingen vervolgens na een halfjaar al veel beter. Tuurlijk hielpen de bijlessen qua uitleg, maar ik ben ervan overtuigd dat de leerlingen na een poosje ook veel meer vertrouwen hebben gekregen in hun eigen vaardigheden.

Oguzhan Kobya, Senior bijlesdocent

Oguzhan heeft de afgelopen maanden ervoor gezorgd dat mijn zoon weer zelfvertrouwen heeft!
Adele
Moeder van Rafa
De afgelopen maanden hebben we heel hard gewerkt en ik begin gelukkig weer goede cijfers te behalen dankzij Oguzhan.
Jihane
Leerling Wiskunde
Dankzij Oguzhan heeft mijn zoon grote stappen kunnen maken en is hij over naar 6VWO. We zijn er zeker nog niet maar we hebben zeker mooie stappen gezet in de afgelopen jaren.
Lai-Fong
Moeder van Elias

Onze kernwaarden

GEFOCUST OP POSITIEVE ONTWIKKELINGEN

Onze methodiek is gericht op verbetering. Het begint al gelijk bij het intakegesprek. Tijdens het gesprek analyseren we de situatie en maken we een planning voor de komende periode. Voor de examentrainingen worden er ook intakegesprekken gehouden. Hier kijken wij hoe we jou het beste kunnen voorbereiden op het eindexamen.

the perfect fit!

Na een intakegesprek kijken wij welke bijlesdocent het beste past bij het profiel van de leerling. Dit doen we natuurlijk in overleg met de leerling en de ouders.

LES OP MAAT

Wij begrijpen dat iedereen leert op zijn eigen methode. Vandaar dat wij gepersonaliseerde bijlessen & examentrainingen geven. Ieder leerling leert op zijn eigen manier en dit begrijpen wij als geen ander. Zoals gezegd, er leiden meerdere wegen naar Rome!

gevorderd contact

Onze bijlesdocenten helpen je niet alleen tijdens de bijlessen maar ook daarbuiten. De leerling kan altijd de stof en/of opgaven die ze niet begrijpt naar zijn/haar docent(e) sturen. De bijlesdocent(e) zal de stof voorbereiden en aan het begin van de volgende bijles uitleggen. Dit zorgt voor een effectieve en efficiënte bijles

Vragen? neem gerust contact met ons op! wij denken graag mee over de toekomst van uw kind.